Logo Protestante Kerk Nederland

Nieuws

Najaarsrondgang zending

Van 6 – 19 november komen de zendingscommissieleden weer lang voor de najaarscollecte. Deze collecte wordt bestemd voor de stichting ‘Manna’, die mensen in Twenterand die op (minder dan) bijstandsniveau moeten leven. Met kerst worden er speciale kerstpakketten uitgedeeld en de zending wil graag een bijbels dagboekje en/of een boekje voor de kinderen aan dit pakket toevoegen (afhankelijk van de opbrengst). Met uw bijdrage helpen we de mensen in Twenterand en kunnen we elkaar verbinden en samen een passie delen: Gods liefde laten zien aan mensen in Twenterand en omgeving.

Inspiratiedag 17 november

Ruimte voor de Geest, in de traditionele kerken, in jou en in de ander: een combinatie van onderricht en groepsgesprekken, er is die dag tevens ruimte om voor je te laten bidden.

De dag wordt geleid door: Jelle de Kok, predikant/toeruster in de PKN via het EW.  

Praktische gegevens: datum: zaterdag 17 november 2018; waar: Gereformeerde kerk PKN Ommerweg 27, 7683 AV Den Ham; tijdstip: inloop vanaf 9:00 uur, aanvang 9:30 uur, afsluiting 15:30 uur; lunch: graag zelf uw lunchpakket meenemen; kosten: € 10,- p.p. (= inclusief het cursusboekje); collecte: de collecte is voor het werk van het Evangelisch Werkverband; info via  email: famhemstede@gmail.com

‘Elvis’dienst 25 november

De Elvis-in-Church groep (gospelkoor ‘Crosspoint uit Ommen) gaat er nog één keer helemaal voor met de mooiste gospels in de stijl van Elvis Presley. Woorden die binnenkomen. Muziek die kan raken. Vandaar het thema: ‘He Touched Me’. Voorganger is ds. A. van der Spek.
Na meer dan 50 diensten maakt de Elvis-in-Church groep zich op, voor een afsluitende serie met de allermooiste Elvis Gospels van de afgelopen 10 jaar. Pure Elvis-Gospel, gezongen in de stijl waar hij zo van hield. Gospelmuziek bezingt de vragen van het leven waar we allemaal mee te maken hebben: ‘Wie ben ik, hoe kom ik erdoor, waar gaat het heen en waar doe ik het voor’. In die liederen schuilt zoveel herkenning. En als die liederen dan ook nog eens fantastisch goed gezongen worden en je bij menig lied zacht of uitbundig kan meezingen, dan maak je een dienst mee met het kippenvel op de armen. Elvis zelf werd dagelijks geraakt door de liederen van Back home. Nu snap je ook het thema: ‘He Touched Me. 

(Misschien heb je al eens één van de diensten meegemaakt en ben je er toen ook door geraakt. Des te meer reden om dan nu iemand uit je vriendenkring mee te nemen om hem/haar de zelfde ervaring te geven. De band en de zangers zijn er klaar voor om op 25 november om 19.00 uur de dienst te gaan houden in de Gereformeerde Kerk in den Ham. Daarna volgen nog op 2 december Zwartsluis en op zaterdag 8 december in de RK Kerk van Enter. Alle diensten beginnen om 19.00 uur)

Van harte welkom!

Spirit

Op 30 november vanaf 19.15 uur in de ‘Rank’ zal Bart van de Vegte komen spreken over recht. Het thema is: #Justice. De wereld is krom, niet recht, er is veel on-recht. Waar komt dit vandaan en hoe ga jij hiermee om? Bart is een spreker vanuit de stichting ‘Tear’ en zal ons meenemen in het thema, waarover we ook met elkaar in gesprek gaan.

© 2018 Imagined