Logo Protestante Kerk Nederland

Huwelijkscursussen

Een huwelijk is kostbaar, maar ook kwetsbaar. Als kerk willen we het huwelijk in ere houden. Het is een verbond voor het leven waarin man en vrouw Gods liefde weerspiegelen. In het boek Hooglied wordt er op een lyrische manier over gezongen!

Toch is de praktijk weerbarstig – dat blijkt ook al in de Bijbel. Een goed huwelijk vergt aandacht. De kerk probeert te helpen door er in prediking en catechese aandacht aan te geven. En door zo nu en dan huwelijkscursussen te organiseren.

Hoe zien de avonden er uit? De avonden zijn ontspannen. Samen dineren en daarna korte inleidingen, afgewisseld met oefeningen en vragen die jullie als stel bespreken. We maken gebruik van het materiaal van de pre-marriage-course. (www.premarriagecourse.nl)

Kosten? Inclusief de werkboekjes: € 50,- per stel.

Opgave: Harry en Wilma Kunst, Molenstraat 16, tel. 673064

Onderwerpen: Communiceren (o.a.: effectief praten en effectief luisteren) Toewijding (o.a.: waarom zou je je aan elkaar verbinden, tijd doorbrengen met elkaar) Liefde levendig houden (o.a. vriendschap ontwikkelen, elkaars behoefte ontdekken) Eventueel: Gedeelde doelen & waarden; Conflicten oplossen (accepteren, elkaar vergeven)

 

© 2020 Imagined