Liturgisch bloemschikken

Op gezette tijden, en dan vooral rondom bijzondere feestdagen, staat op de avondmaaltafel voor in de kerk een liturgisch bloemstuk. Op een creatieve manier maakt de werkgroep liturgisch bloemschikken, met materiaal uit Gods schepping een thema uit het evangelie zichtbaar. Twee of drie keer per jaar komt de werkgroep op maandagavond een uurtje bij elkaar. De werkgroep heeft rond de tien deelnemers.

Contactadres:
Herma Kolkman-Wermink
tel. 0546-673062
e-mail: famgjkolkman@gmail.com

Een halve bolvorm staat symbool voor de aarde. Vanaf het begin van de Veertigdagentijd is het kruis aanwezig in de schikking. Het kruis is een directe verwijzing naar de genade van het geloof en naar de sterfelijkheid van de mens. In de periode die komt wordt het liggende kruis een staand kruis.
Het kruis ligt op de aarde, schuin naar boven. De lijnen van het kruis worden versterkt door rode takken verticaal en groene takken horizontaal op het kruis te binden. De takken symboliseren de tweesprong, rode takken symboliseren de verbinding met het goddelijke, de groene takken symboliseren de verbinding met het leven op aarde. Groen is de kleur van de toekomst.
Woorden bij de schikking:
Rode takken verbinden
door het genadekruis
de groene takken van de toekomst