Logo Protestante Kerk Nederland

Openluchtdienst

Het is een bijzondere ervaring om de Open Lucht Dienst in het grote theater in het Eerder bos mee te maken. Met meer dan 1000 mensen in de open lucht midden in de natuur Gods Woord horen en Hem eren en prijzen!

De dienst vindt – als het weer het toelaat – plaats eind juni/begin juli in samenwerking met vaak een speciaal samengestelde band.  Hij wordt meestal gehouden in een van de grootste open lucht theaters van Nederland, het amfitheater bij de Besthemerberg tussen Den Ham en Ommen, maar ook wel eens op een andere locatie, zie het preekrooster.

Het doel is om God te eren én een stukje gastvrijheid te bieden aan mensen, die niet zo gemakkelijk een kerk binnen stappen maar toch belangstelling hebben voor het evangelie. De Open Lucht Dienst biedt dus een uitstekende gelegenheid om gasten mee te nemen naar een eredienst!

De openluchtdienst van 2023 is waarschijnlijk op 25 juni. De openluchtdienst start in de regel om 18.30 uur, een kwartier voor tijd is er vaak al een ‘sing-in’. Check van te voren altijd even de sites (preekrooster), de kerkblaadjes of de krant om de goede tijd te weten te komen. Na de dienst is er gelegenheid om onder het genot van een kop koffie, thee of ranja na te praten. Er is altijd een liturgie aanwezig.

U kunt het Open lucht theater met de auto bereiken via de camping op de Besthmenerberg (Besthemerberg 1, Ommen). Aan de fietsers worden in het Eerder bos (op het fietspad richting Ommen) aanwijzingen gegeven; zij kunnen door het bos fietsen tot dicht bij het theater. Er gaat natuurlijk niets boven de fiets! Voor mensen die slecht ter been zijn rijdt er een busje van de parkeerplaats naar het theater, de collecte wordt voor een speciaal doel gehouden.

Bij regenachtig weer wordt de dienst om 19.00 uur gehouden in de Gereformeerde kerk, Ommerweg 29, Den Ham.

© 2023 Imagined