Logo Protestante Kerk Nederland

Openluchtdienst

Het is een bijzondere ervaring om de Open Lucht Dienst in het grote theater in het Eerder bos mee te maken. Met meer dan 1000 mensen in de open lucht midden in de natuur Gods Woord horen en Hem eren en prijzen!

De dienst vindt – als het weer het toelaat – plaats eind juni/begin juli in samenwerking met vaak een speciaal samengestelde band.  Hij wordt meestal gehouden in een van de grootste openluchttheaters van Nederland, het amfitheater tussen Den Ham en Ommen, zie het preekrooster. De planning voor 2024 is op 30 juni, onder voorbehoud.

Het doel is om God te eren én een stukje gastvrijheid te bieden aan mensen, die niet zo gemakkelijk een kerk binnen stappen maar toch belangstelling hebben voor het evangelie. De Open Lucht Dienst biedt dus een uitstekende gelegenheid om gasten mee te nemen naar een eredienst!

De openluchtdienst start in de regel om 18.00 uur, een half uur voor die tijd is er vaak al een ‘sing-in’. Check van te voren altijd even de sites (preekrooster), de kerkblaadjes of de krant om de goede tijd te weten te komen. Na de dienst is er gelegenheid om onder het genot van een kop koffie, thee of ranja na te praten. Er is altijd een liturgie aanwezig.

U kunt het Open lucht theater met de auto bereiken via de camping ‘Ommerland’ (Besthemerberg 1, Ommen). Aan de fietsers worden in het Eerder bos (op het fietspad richting Ommen) aanwijzingen gegeven; zij kunnen door het bos fietsen tot dicht bij het theater. Er gaat natuurlijk niets boven de fiets! Voor mensen die slecht ter been kunt u bij de hoofdingang van camping ‘Ommerland’ parkeren, de collecte wordt voor een speciaal doel gehouden.

Bij regenachtig weer wordt de dienst om 19.00 uur gehouden in de Gereformeerde kerk, Ommerweg 29, Den Ham.

© 2024 Imagined