Logo Protestante Kerk Nederland

Nieuws

Paas Challenge 2021

De Lijdenstijd, ook wel 40 dagentijd of vastentijd genoemd. We leven in deze tijd toe naar het lijden, sterven én de opstanding van Jezus. Misschien denk je wel, “maar wat moet ik hiermee?” Goeie vraag! Dat is precies waarom we je met dit boekje willen meenemen op een grote reis, richting het leven van Jezus en waarom jij dat écht moet weten voor jouw leven nú! Influencer Johannes neemt ons mee naar de tijd van Jezus. Hij heeft als persoon op deze aarde gewandeld, daar is iedereen het over eens, máár! Is Hij wie Hij zegt dat Hij is; de Zoon van God?
Laat je meenemen in een spannende reis waarbij jij gaat ontdekken hoe Jezus ook nu nog, kan werken in jouw leven. Elke week staan er 4 opdrachtjes op het programma. Probeer deze opdrachtjes elke week te doen. Hierbij doorbreek je de sleur van de hele week thuis en ga je de ene keer iets actiefs doen en de andere keer vanuit je luie stoel.

de ‘Preek van de Week’ door Egbert-Jan.:

De link naar het boekje vind je hier. Bij deze 40dagenchallenge krijg je een survivalpakket dat jou door deze challenge heen leidt. Heel veel succes!!!

Kindernevendienst Paasproject 2021

Het thema is: Jezus gaat ons voor, we gaan luisteren, op weg naar Pasen, naar zeven uitspraken van Jezus die beschreven worden in het evangelie naar Johannes. Jezus Christus maakt met een beeld duidelijk wie Hij is. Hij stelt zich aan ons voor: ‘Ik ben …

De kinderen hebben via school een pakketje gekregen, in het project staat een weg centraal. Een weg in allerlei omstandigheden van het leven; van diepe dalen, open velden, onder de brandende zon, in de striemende wind en regen tot in de donkere nacht. Jezus gaat ons voor en geeft ons: water, brood, licht, bescherming, een stevige basis. Hij wijst ons de weg, zodat we nu al vooruit kunnen kijken. Jezus leert ons vooruitkijken, omdat Hij de opstanding en het leven is. Jezus leeft en wij mogen door Hem en met Hem onze levensweg gaan.
Het project bestaat uit 8 canvasdoeken die stapsgewijs naast elkaar geplaatst worden, zodat de weg langzaam zichtbaar wordt. Op elk doek is een landschap te zien. Dit landschap geeft een locatie/situatie weer uit het leven, waarin juist datgene wat Jezus benoemt hard nodig is. Het eerste landschap was een stukje woestijn; daar heb je vooral behoefte aan water…. Jezus zegt: ‘Ik ben het water dat Leven geeft’. Het symbool wat erbij hoort is dus een kar met water; je kunt dit op de weg plakken en elke dag lezen in het boekje, bijv. na het avondeten, er kan ook een vraag of puzzeltje bij staan, veel plezier ermee! Het refrein van het projectlied: ‘Jezus bron van levend water, dorst hoeft er niet meer te zijn, Jezus bron van levend water, wordt in ons tot een fontein’.

Stille Momenten 2021

In de periode naar Pasen worden er in de veertigdagentijd 7 Stille Momenten gehouden; i.v.m. de maatregelen tegen het coronavirus zullen die momenten online te volgen zijn via kerkdienstgemist. Ook zijn ze rechtstreeks te beluisteren via de kerkradio. De datums zijn vrijdag 19 en 26 februari, 5, 12, 19 en 26 maart en donderdag 1 april, dit is Witte Donderdag. Het thema is ‘Ik ben er voor jou’, aanvangstijd 19.30 uur. Gedrukte exemplaren van de liturgieën liggen bij bakker Kaptein, Molenstraat. De naam van de zondagen zijn: ‘Invocabit’ (Roept Hij mij aan, dan antwoord ik), ‘Reminiscere’ (Gedenk Uw barmhartigheid); ‘Oculi'(Mijn ogen zijn op U gericht); ‘Laetare’ (Verheug u Jeruzalem); ‘Judica’ (Doe mij recht, o God); ‘Palmarum'(Vrede voor Jeruzalem); ‘Witte Donderdag’.

kerkdienstgemist

Onze kerkdiensten kunt u live online volgen via Kerkdienstgemist.nl en op een later tijdstip terugkijken. Vanwege oplopende kosten kunt u vanaf heden de kerkdiensten nog gedurende één week terugkijken.

De rouwdiensten van de Gereformeerde Kerk kunnen tijdens de dienst bekeken worden, daarna worden ze om privé redenen offline gezet. Mocht u de uitzending van de rouwdienst willen ontvangen, dan kan dit alleen met toestemming van de familie. U kunt de familie ook vragen om de uitzending van de dienst, zij hebben deze in hun bezit.

Actie voor Alida en Rianne

Samen met huishoudwinkel Van ‘t Ende in Den Ham organiseren we een actie voor het werk van Alida en Rianne in de bij u bekende landen. We bieden drie pakketjes aan: Pakket A: Twee schoonmaakdoekjes, merk Brabantia (30 x 30 cm) voor 5 euro. Pakket B: Een afdruipmat voor de vaat op je aanrecht, merk Brabantia (47 x 40 cm) voor 10 euro. Pakket C: Drie schoonmaakdoekjes en een afdruipmat voor 15 euro. Kleur van beide artikelen: grijs.

Een spreekwoord zegt: ‘Als de ene hand de andere wast worden ze beide schoon’: U kunt Alida en Rianne in hun werk ondersteunen door deze schoonmaak-producten te kopen. Zie uw kans schoon: en bestel een pakketje! U moet niet uitpoetsen, wat uw steun – in welke vorm dan ook – betekent voor Alida en Rianne, vooral in deze ook voor hen moeilijke coronatijd. U kunt de artikelen bestellen door een mail te sturen aan de Thuisfrontcommissies van Alida en Rianne via e-mail: TFCAlida@gmail.com. Wilt u hierin aangeven welk(e) pakketje(s) u wenst te ontvangen en uw adres? U ontvangt vervolgens een mail van ons met het verzoek het geld over te maken. Na betaling bezorgen wij het pakketje bij u – in coronaproof brievenbusformaat – of we sturen het op! Bij verzending buiten Den Ham komen er portokosten bij. Direct contant betalen kan ook: u kunt hiervoor een envelop met uw naam en adres, welk(e) pakketje(s) u wenst – met het totaalbedrag van uw bestelling – deponeren in de brievenbus van: Greta Waijerink, De Mute 10 of bij Mariek Jurjens, Roggestraat 71.

Diaconale Hulpdienst

Voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken is er de Diaconale Hulpdienst. Zo kunnen we samen ‘de Kerk in Actie’ zijn. Geïnspireerd door Jezus Christus, willen wij delen wat ons gegeven is. Waarbij we ervan uit gaan dat de familie, vrienden en buren nadrukkelijk als eerste aan zet zijn. Het gaat hierbij om een aanvulling. Martha Hofsink is contactpersoon vanuit de Diaconie. U kunt zich bij haar aanmelden onder telefoonnummer 0630104877 of haar een mailtje sturen; bertusmartha@gmail.com Zij zorgt er voor dat vrager en aanbieder met elkaar in contact komen. Hier vindt u de uitgebreide folder.

Givt

Digitaal geven met Givt

Givt: geven aan de collecte met je smartphone. Wil jij dit ook? Ga dan naar de uitleg!

Givt-app om thuis aan de collecte te geven: In de App-store kunt u de Givt-app downloaden. Met de app kun je aan meerdere collectes geven. Druk op ‘Collecte toevoegen’ om een collecte toe te voegen. Voor iedere collecte voer je een bedrag in. Bij de volgende stap wordt er gevraagd op welke manier je wilt geven. Kies de optie ‘lijst’ en selecteren via het zoekvenster: ‘Gereformeerde Kerk Den Ham’ en druk daarna op het groene vakje ‘geven’.

 

© 2021 Imagined