Logo Protestante Kerk Nederland

Nieuws

Erik Pastink ‘In dulce jubilo’

Erik Pastink, af en toe nog onze organist, heeft een kerst-cd opgenomen, ‘In dulce Jubilo’, waarmee diverse projecten worden ondersteund, o.a. de projecten van Rianne en Alida. De cd kost € 12,- waarvan € 7,- naar de projecten gaan. Cd’s kunnen worden besteld via TFCAlida@gmail.com. Info bij Gretha Waijerink.

U kunt de cd bestellen tot 8 december 2020. Voor de betaling krijgt u bericht om het geld over te maken en vervolgens wordt de cd thuisgebracht of opgestuurd. Een mooi gebaar als cadeau rond de feestdagen, iets moois geven en het werk van Rianne en Alida steunen.

 

Palliatieve zorg online levenspad

Ga je mee? Op pad in de wereld van palliatieve zorg

De Netwerken Palliatieve Zorg Twente hebben samen met diverse ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en zorgprofessionals in Twente een levenspad palliatieve zorg ontwikkeld. Een online levenspad met alle informatie die je goed kunt gebruiken in de palliatieve zorg.

Het levenspad is een pdf waarin je in stappen je eigen pad kunt kiezen. Zo wandel je door alle benodigde informatie.

Kerstkaartenactie 2020

We willen, met  inachtneming van alle Corona maatregelen, toch proberen om de kerstkaartenactie door te laten gaan dit jaar. Juist in deze tijd kan een kaartje heel veel betekenen voor mensen die eenzaam zijn en/of het huis (misschien) niet uit kunnen of mogen.

Er is volgend jaar echter geen Diaconaal Project. Daarom willen we de opbrengst dit jaar besteden aan de mensen die uitgezonden zijn uit onze gemeentes: Alida, Rianne en de Fam. Voort. Op deze folder kunt u zien wanneer en waar u de kerstkaarten kunt inleveren.

Maar eigenlijk zijn we nog heel hard op zoek naar bezorgers. We hebben twee rondes van bezorgen (17-19 december en 22-24 december) en hoe meer zielen, hoe meer vreugd oftewel: hoe sneller het natuurlijk gaat en hoe kleiner het aantal straten per persoon. Meestal ben je per bezorg-ronde niet meer kwijt dan 1 of maximaal 2 uurtjes. Zou u ons willen helpen? Dat zouden we erg fijn vinden en u kunt zich dan melden bij Wim Kuiper, telefoonnummer: 0546-672980 of per e-mail: W.kuiper10a@gmail.com.

 

Nieuwe pastorale structuur

De kerkenraad heeft gezocht naar een nieuwe pastorale structuur, tijdens de morgendienst van 1 november heeft u daarover kunnen horen. De projectgroep ‘Organisatie’ i.s.m. de stuurgroep ‘Pastoraat heeft daarop gezocht naar een structuur die voortbouwt op dat wat al goed gaat en waarin omzien naar elkaar een gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt van de hele gemeente. Dit heeft geleid tot een voorstel om de bestaande wijken om te bouwen naar acht ‘Marken’ met elk een ouderling en een pastoraal medewerker. Het tweede voorstel is om in de ‘Marke’ te gaan werken met ‘noabers’, zowel mannen als vrouwen, te vergelijken met de vroegere wijkcontactdames. Per 2 ‘Marken’ komt er een jeugdouderling en een diaken. Elke ‘noaber’ zal naar zo’n 6 tot 8 adressen in de ‘Marke’ omzien. Deze ‘noabers’ vormen samen met de (jeugd)ouderling, pastoraal medewerker en diaken het ‘Marketeam’. Voor dit jaar betekent het concreet dat de wijken 4 en 5 en 1 en 11 samengevoegd gaan worden en een pilot gaan doen om te kijken waar en of er nog aanpassingen nodig zijn. Voor de andere wijken verandert er nog niets.

Aanmelden kerkbezoek

Als u ook graag weer een dienst in de kerk wilt bijwonen, dan kan dat, geef u dan op via deze website www.gkdenham.nl. Op de voorpagina staat een link, aanmelden kerkbezoek, hier kunt u aangeven naar welke diensten u wilt gaan. Opgave is noodzakelijk i.v.m. de registratieplicht.

U krijgt op de vrijdag voor de dienst een definitieve uitnodiging via email. Krijgt u geen email, dan zijn er geen plaatsen meer vrij, u bent dan de eerstvolgende dienst weer aan de beurt. Als u kinderen meeneemt voor de oppas of kindernevendienst dan kan dat ook. Zij zullen niet in de kerk gaan maar de hele dienst naar de kelder voor de oppas en/of naar de grote zaal voor de kindernevendienst. U moet de kinderen wel apart inschrijven via de website, zodat we weten op hoeveel kinderen we kunnen rekenen. Mocht u nog vragen hebben of tips, mail dan met Erik Schaap; email erikschaap@live.com  

Diaconale Hulpdienst

Voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken is er de Diaconale Hulpdienst. Zo kunnen we samen ‘de Kerk in Actie’ zijn. Geïnspireerd door Jezus Christus, willen wij delen wat ons gegeven is. Waarbij we ervan uit gaan dat de familie, vrienden en buren nadrukkelijk als eerste aan zet zijn. Het gaat hierbij om een aanvulling. Martha Hofsink is contactpersoon vanuit de Diaconie. U kunt zich bij haar aanmelden onder telefoonnummer 0630104877 of haar een mailtje sturen; bertusmartha@gmail.com Zij zorgt er voor dat vrager en aanbieder met elkaar in contact komen. Hier vindt u de uitgebreide folder.

Givt

Digitaal geven met Givt

Givt: geven aan de collecte met je smartphone. Wil jij dit ook? Ga dan naar de uitleg!

Givt-app om thuis aan de collecte te geven: In de App-store kunt u de Givt-app downloaden. Met de app kun je aan meerdere collectes geven. Druk op ‘Collecte toevoegen’ om een collecte toe te voegen. Voor iedere collecte voer je een bedrag in. Bij de volgende stap wordt er gevraagd op welke manier je wilt geven. Kies de optie ‘lijst’ en selecteren via het zoekvenster: ‘Gereformeerde Kerk Den Ham’ en druk daarna op het groene vakje ‘geven’.

 

© 2020 Imagined