Logo Protestante Kerk Nederland

Nieuws

Kerkblaadje & overig nieuws

Ook dit jaar gaan de deuren van de Hervormde Kerk in de zomermaanden weer open.

Op woensdagen en zaterdagen in juni, juli en augustus bent u weer van harte welkom om binnen te lopen en eventueel de toren te beklimmen onder begeleiding van een gids.

 

Hier vindt u de volledige informatie.

 

 


Op de historische locatie van Landgoed Schuilenburg in Hellendoorn wordt op vrijdag 28 juni voor de 16e keer het Zunnewendefestival gehouden dit is een streektaal festival met muziek, kunst en cultuur.  Op de zondag erna op 30 juni is er,  na het succes van vorig jaar weer een hagenpreek in het Nedersaksisch op het kasteel terrein. Een hagenpreek werd in vroeger dagen gehouden voor mensen die zich niet thuis voelden in de gevestigde orde van religie. Zij kwamen samen op een geheime locatie buiten de stad in de openlucht achter de heg, vandaar Hagenpreek. Ze luisterden daar naar de uitleg en betekenis van woorden uit de bijbel. Ook werden er liederen gezongen. Dit zal in de hagenpreek van 30 juni ook worden gedaan. Het thema is: ‘Merakels good’ uit Genesis 1. De uitleg is door ds. Irma Jansen-Kleinjan en er is muzikale begeleiding door blazers uit de buurt en het trio VanJansen zingt met en voor ons. De toegang is gratis. We beginnen om 11.00 uur en na afloop zal er een vrije gift gevraagd worden voor de onkosten. Dit zal zo rond 12.00 uur zijn. Dan is er bij de herberg van landgoed Schuilenburg gelegenheid om na te praten en wat te eten en te drinken (voor eigen rekening) Zien we u zondag 30 juni?

Uitnodiging 30 juni hagenpreek in het Twents.

 

Geschiedenis hagenpreek

 

—————————————————————————————————-

Als plaatselijke kerken blijven we bezig met inventariseren en organiseren. Hulp blijft nodig; bijv. wie van u/jullie is bereid om overdag vrijwilligerswerk te doen voor vluchtelingen? Informatie en opgeven kan via tel. 672231 (Jeanette en Aart ter Harmsel) Ook voor de nieuwe Oekraïeners die op ‘de Blekkenhorst’ opgevangen gaan worden vragen we breed inzetbare vrijwilligers; u kunt zich opgeven via Vluchtelingenkerkendenham@gmail.com

We hopen dat we ook deze groep een warm welkom kunnen geven.

——————————————————————————————————————————

Gert Jan, Thessa en Thomas gaan in juli 2024 vertrekken voor zendingswerk naar Cambodja, ze worden de managers van het Team Centrum van het OMF in Phnom Penh. Hier overnachten zendingswerkers, kunnen ze taallessen volgen, elkaar ontmoeten en samen werken. Onze kerk is een zendende kerk, giften blijven welkom en kunnen worden overgemaakt op OMF, NL36INGB0000493296 onder vermelding van het projectnummer L13022S; zo steunt u Gods missie voor Cambodja. Meer info bij het ThuisfrontTeam: fam. de Hoop of fam. Waijerink. De uitzenddienst vindt plaats op 23 juni om 9.30 uur, de collectes van die dag zullen voor hen zijn, warm aanbevolen.

Aanmelden voor hun nieuwsbrief: www.godsmissievoorcambodja.n——–

—————————————————————————————————————————

 

 

© 2024 Imagined